+ A | - a | Visszaállít
2022. nov.
05
  Az Artemis holdrakétája visszatér az indítóállásra
Kategória: Tudomány és érdekesség - Közzétette: nordi

A NASA már nyár vége óta szenved azzal, hogy elindítsa történelmi küldetését, az Artemis I programját, ám folyamatosan merültek fel problémák, emiatt mindig csúszott a kilövés, legutóbb az időjárási viszonyok miatt kellett elhalasztania a kilövést.
Már sokan várják azt a pillanatot, hogy elinduljon az SLS rakéta, mely az első lépés lesz a Hold-küldetésnek. Ma késő este végre visszakerül az indítóállásba a rakéta, hogy november 14-én megpróbálják elindítani. A legutóbbi hurrikán veszély miatt vissza kellett vinni a hatalmas SLS-t a jármű-összeszerelő épületbe, ahol eddig különböző teszteket hajtottak végre rajta.

Most azonban megteszi a 6,4 kilométeres távot a kilövőállásig, ahol november közepéig fog várakozni. Az első kilövés során nem fog embert vinni magával a rakéta, csupán az Orion űrhajót, ami a tervek szerint megkerüli majd a Holdat. Az amerikai űrügynökség mérnökei már nagyon izgatottak és reménykednek abban, hogy a novemberi dátum végre sikert fog hozni.

forrás:/androgeek/
Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Hozzászólás
Az Artemis holdrakétája visszatér az indítóállásra ufocompany 05 nov : 07:13 Válasz erre
Hozzászólás: 102

Regisztrált: 03 nov : 06:35
Már írtam régebben,hogy fel kellene venni a kapcsolatot Oroszországgal és Kínával.Talán akkor sikerül Amerikának is! Még egy lehetőség,hogy átadják az egész NASA-t Elon Musknak!UfoCompany/Facebook.

UFO Company


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz