+ A | - a | Visszaállít
2023. jan.
21
  Akár az űrhajósok életét is megmentheti a Marson talált meglepő felfedezés
Kategória: Csillagászat, űrkutatás - Közzétette: nordi

A NASA kutatói a közelmúltban egy első hallásra meglepő felfedezésről számoltak be a Marson, ami egy másik, sokaknak furcsán hangzó lehetőséget előtt nyitja majd meg az utat a jövőbeni Mars-missziók során. Ezek szerint ugyanis a vörös bolygó tele lehet drágakövekkel.

A szóban forgó drágakő az opál, amit a Földön gyönyörű színei miatt imádnak, a Marson azonban más szempontból lehet rendkívül értékes az oda látogatók számára.
Ez pedig az, hogy az opál a víz megkötésével alakul ki, ami egyben azt is jelenti, hogy viszonylag könnyen lehet majd az élet szempontjából rendkívül fontos folyadékot kivonni belőle a Mars egyébként csontszáraz régióiban is.A víz forrásául szolgáló opált a megjelölt sávban a felszínre fordult kőzetrétegek rejtik (forrás: PC Fórum)

A NASA számítási szerint a talaj felső 30 centiméteres rétegének minden méter sugarú köréből akár 3.7 liter vizet is ki lehet majd nyerni, ami rendkívül soknak számít, még földi körülmények között is.
Mivel a víz rendkívül fontos az űrhajósok életben maradása szempontjából – az pedig, hogy ebből minél kevesebbet kelljen szállítani a Marsra, a küldetések költségei szempontjából –, ezért ez alaposan átszabhatja majd a jövőbeli küldetések prioritásait és lehetőségeit – írta a PC Fórum.

Az opál ezen kívül állítólag segíthet majd a Mars geológiai történetének pontosításában is, amely előnyök azonban eltörpülnek a korábban említettekhez képest.

forrás:/hiradó.hu/
Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Hozzászólás
Akár az űrhajósok életét is megmentheti a Marson talált meglepő felfedezés ufocompany 30 jan : 10:40 Válasz erre
Hozzászólás: 100

Regisztrált: 03 nov : 06:35
Érdekes teória.Egyetlen baj van vele,hogy egyenlőre Ember nem megy a Marsra.Szerintem még több száz év kell hozzá.A technológia meg van ,csak az "ember" a hiba.Egyszerűen az emberi szervezet nem viseli el! UfoCompany/Facebook.

UFO Company

Akár az űrhajósok életét is megmentheti a Marson talált meglepő felfedezés ufocompany 04 febr : 06:48 Válasz erre
Hozzászólás: 100

Regisztrált: 03 nov : 06:35
Persze a a Mars nem csontszáraz mint a cikkben.
Van vízjég bőven és a legújabb kutatások szerint egyes időszakokban még víz folyások is vannak!

UFO Company


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz