+ A | - a | Visszaállít
2023. máj.
11
  Meghazudtolják a fizika törvényeit egyes égitestek
Kategória: Csillagászat, űrkutatás - Közzétette: nordi
Olyan űrbéli objektumot vizsgáltak meg a NASA tudósai, amely a fizika törvényei szerint nem létezhetne – írja a Space.com alapján a 24.hu. Az ilyen égitesteket, amelyek a Napnál nagyjából tízmilliószor fényesebbek, ultrafényes röntgenforrásoknak (ULX) nevezik.Az úgynevezett ULX-ek nagyjából tízmilliószor fényesebbek a Napnál
Neutroncsillag művészi ábrázolása (Image credit: NAOJ.)

Az Eddington-határ nevű fizikai törvény meghatározza, hogy egy objektum maximum mekkora fényességgel rendelkezhet, ha egy égitest meghaladja ezt a határt, megsemmisül – olvasható a cikkben. Ehhez képest az ULX-ek 100„500 szorosan is meghaladhatják a kritikus értéket. Mivel ez elvileg lehetetlen, sokáig optikai csalódásnak tartották a jelenséget, a NASA új tanulmánya viszont bebizonyította: valóban léteznek.

Korábban az is felvetődött, hogy az ultrafényes röntgenforrások fekete lyukak lehetnek, a most megvizsgált M82 X–2 nevű objektumról azonban kiderült, hogy egy neutroncsillag. A neutroncsillagok felszínén a gravitáció 100 000 milliárdszor (100 billiószor) erősebb, mint a Földön, ezért minden tárgy hihetetlen erővel csapódik beléjük. A tudósok szerint ha egy mályvacukrot dobnánk a felszínükre, az ezer hidrogénbomba erejével csapódna be, és ez lehet a magyarázat az ULX-jelenségre: - a kutatások azt mutatják, hogy az M82 X–2 felszínébe évente 1,5 Földnyi anyag csapódik be, és az ezzel járó robbanások okozhatják a hihetetlenül nagy fényességet. Az azonban továbbra sem ismert, miként kerüli el az égitest a megsemmisülést.

forrás:/magyarhirlap/
Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Hozzászólás
Meghazudtolják a fizika törvényeit egyes égitestek ufocompany 16 máj : 06:11 Válasz erre
Hozzászólás: 102

Regisztrált: 03 nov : 06:35
Az Ember által ismert és a Földön ható fizikai törvényeket akarják ráerőltetni az Univerzum működésére is.Sajnos azt gondolják vezető tudósok,hogy ez mindehol és minden körülmények között működik!Egyszer talán el kellene ismerni,hogy nem vagyunk Mindenhatók!UfoCompany/Facebook.

UFO Company


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz