+ A | - a | Visszaállít
2023. szept.
03
  Gombamérgezésben meghalt az orosz rakétatudós, miután kudarcot vallott az orosz holdra szállás
Kategória: Maradjunk a Földön - Közzétette: nordi
Vitalij Melnyikov orosz források szerint emberi fogyasztásra alkalmatlan, mérgező gombát evett, az orvosok pedig már nem tudták megmenteni az életét.
Nem sokkal azután, hogy landolás helyett becsapódott a Hold felszínébe és megsemmisült az orosz holdra szálló egység, a Luna-25, életét vesztette Vitalij Melnyikov orosz rakétatudós. A 77 éves férfi halálát állítólag gombamérgezés okozta – számolt be a hírről a The Sun.
Demokrácia van , választhatsz : Gomba vagy ablak?

A lap megjegyzi: Melnyikov vezette Moszkva vezető űrhajógyártója, az RSC Energia rakétákért és űrrendszerekért felelős részlegét. Halálát az orosz Moszkovszkij Komszomolec szerint az okozta, hogy mérgező gombát evett. Az orvosok két héten át küzdöttek az életéért – sikertelenül.

A lap megjegyzi: Oroszországban számtalan különös, gyanús haláleset történt az elmúlt két évben, azóta, hogy Vlagyimir Putyin elnök háborút indított Ukrajna ellen. Legutóbb a Wagner-csoport vezetője, Jevgenyij Prigozsin szenvedett halálos repülőgép-balesetet.

Melnyikov az orosz űrügynökség, a Roszkoszmosz egyik részegénél is dolgozott. Összesen 291 tudományos publikáció fűződik a nevéhez, és az egyik legkiválóbb űrkutatók között tartották számon. Külföldi tudósokkal is együtt dolgozott, később pedig a Népek Barátsága Egyetemen is tanított.

forrás:/hvg/
Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz