+ A | - a | Visszaállít
2023. szept.
24
  Szén-dioxidot észlelt a James Webb a Jupiter egyik holdján
Kategória: Csillagászat, űrkutatás - Közzétette: nordi
A NASA jelenleg a James Webb űrteleszkóppal vizsgálja a Jupiter legnagyobb holdjait, köztük a Callistót és az Europát, melyről most kiderült, hogy a hold jeges felszíne alatt található óceán szén-dioxidot tartalmaz, mely az élet egyik alapköve, így még az is elképzelhető, hogy élhető lehet az óceán.Az élet kialakulásának egy fontos feltételét, szén-dioxidot észleltek a kutatók a James Webb űrteleszkópnak köszönhetően az Europa holdon, mely a negyedik legnagyobb holdja a Jupiternek. A csillagászok már régóta úgy tartják számon a holdat, mint az égitestet, amelyen a legvalószínűbb, hogy kialakulhatott a Földön kívüli élet.

A csapat a JWST Near-Infrared Spectrograph (NIRSpec) műszerével infravörösben végzett megfigyelések segítségével meghatározta, hogy a szénmolekulák nem meteorit-becsapódásokon vagy más külső forrásokon keresztül kerültek az Europára. A NASA 2024-ben tervezi elindítani Europa Clipper nevű küldetését, melynek során egy űrszondát küldenek a holdhoz, hogy minél több információt megtudjanak az égitestről. Az Europa nem sokkal kisebb a mi Holdunknál, melynek felszíne 16 kilométer vastag jégtakaróból áll, alatta pedig egy hatalmas óceán fekszik

forrás:/androgeek/
Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Hozzászólás
Szén-dioxidot észlelt a James Webb a Jupiter egyik holdján ufocompany 01 okt : 06:17 Válasz erre
Hozzászólás: 102

Regisztrált: 03 nov : 06:35
Hülyeség! A szén és az oxigén feltétele a Földi életnek! A széndioxid az méreg kivéve a növényeknek! A széndioxid viszont bizonyíték lehet az élet létezésének,hiszen mi emberek is azt lélegzünk ki. Tehát nem feltétel,hanem bizonyíték!UfoCompany/Facebook.

UFO Company


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz