+ A | - a | Visszaállít
2020. aug.
30
  Vasárnap tesztelheti ismét a SpaceX a Starship prototípusát
Kategória: Csillagászat, űrkutatás - Közzétette: nordi
Szerző: Kulcsár Péter

Az augusztus közepén történt első sikeres repülési teszt után a SpaceX vasárnap újból megpróbálkozik a Starship rakéta kilövésével.A vállalat vezérigazgatója, Elon Musk szerint ismét egy komoly magasságvizsgálatot hajtanak végre, aminek célja az lesz, hogy a fennálló hibákat minél hamarabb kijavítsák, ezáltal sokkal ambiciózusabb projektekbe kezdhetnek bele.A szóban forgó űrhajó a SpaceX SN6 Starship prototípusa lesz, ami egy meglehetősen zömök fémtartállyal rendelkezik.
Az egység egy sci-fi filmekbe illő átalakulással mozgó teherhordozóvá változtatható, amellyel különféle eszközöket,
de akár embereket is képesek lehetnek a Holdon, a Marson, illetve más égitesteken szállítani.

A kilövésre augusztus 30-án, vasárnap számíthatunk, magyar idő szerint délután 4 órakor. A SpaceX bejelentette továbbá azt is, hogy a texasi Bocha Chicában található saját bázisán fogja elvégezni a Starship tesztelését.
Musk a következőképpen vezette fel az eseményt a Twitter-bejegyzésében:

“Nagy eséllyel valami hatalmas dolog fog történni, ezért azt gondolom, hogy a vasárnap igencsak intenzív nap lesz a számunkra.”

forrás:liner.hu/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2020. aug.
30
  Elon Musk bemutatta agyolvasást végző eszközét
Kategória: Hogy mik vannak ?!... - Közzétette: nordi
A YouTube-on, élő videóban mutatta be péntek éjjel Elon Musk az agyi tevékenység olvasását lehetővé tévő implantátumot három hétköznapi disznón. Az első malac, Joyce semmilyen implantátummal nem lett ellátva, de a közönség rajta keresztül megfigyelhette, hogy nagyjából milyen a viselkedése egy élő YouTube-videóban szereplő sertésnek. A kontrollmalac után következett Dorothy, akinek a koponyájába korábban beültették az agyolvasó eszközt, de időközben eltávolították: ezzel is demonstrálta Musk, hogy a beavatkozás visszafordítható és nem okoz semmilyen látható egészségkárosodást. Legvégül a Gertrude névre hallgató disznó következett, két hónapja hordja a különös eszközt. Rajta sem látszódott semmilyen külső nyoma a beavatkozásnak, de a közönség megtekinthette egy monitoron, milyen agyi aktivitást vált ki belőle az elé borított étel.A dél-afrikai befektető Neuralink nevű cége péntek éjjel mutatta be azt az agyi implantátumot, ami egy újabb jelentős lépés a robotszerű ember létrehozása felé (A másfél órás angol nyelvű videó megnyitásához Katt ide! )

Musk neurotechnológiai cégét 2016-ban alapította azzal a céllal, hogy létrehozzanak egy olyan interfészt, amely összekapcsolja az emberi agyat és a számítógépet. Bár a Neuralink eszközének dizájnja változott az elmúlt pár hónapban, a végső megvalósításban visszaköszönnek a letisztultság és a visszafordíthatóság szempontjai is. A korábbi tervek szerint az implantátum a fül mögött helyezkedett volna el, de most teljesen a koponyába simul egy onnan eltávolított, apró csontdarab helyére.

Elon Musk elmondása szerint a bemutatóval az volt az elsődleges célja, hogy minél több szakembert tudjon a San Franciscó-i székhelyű Neuralinkhez csábítani. A jelenleg száz főt foglalkoztató cég a jövőben szerinte tízezer fős is lehet. Musk azt is elmondta, hogy az eszközzel végső soron az emberi elmét a mesterséges intelligenciával kívánja idővel integrálni.

A Neuralink pontos felhasználási területeit még nem lehet tudni, de a működőképességét és az egészségre gyakorolt hatását a mostani bemutatóval minden bizonnyal sikerült Musknak bizonyítania a nyilvánosság számára. Az emberen túli világ, vagyis a transzhumán jövő működését előrevetítő megoldás bővítése minden bizonnyal a Musk által vizionált irányokba történik majd meg először, így például az éjjellátás vagy a telepátia lehetőségének megteremtésére koncentrálnak a fejlesztők.

forrás:/hirado.hu/

kapcsolódó: Napokon belül megtudjuk, mit csinál Elon Musk az agyunkkal Katt ide!
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Hírkategóriák