+ A | - a | Visszaállít
2020. jún.
30
  Vihar előtt a csend
Kategória: Gondolatok, meglátások - Közzétette: nordi
szerző: ‎Zsolt Monostori‎

Komolyan elhitted, hogy vége, ennyi volt? Hogy egyik pillanatról a másikra helyreáll a világ rendje, visszatérnek a dolgok a régi kerékvágásba, az élet meg szépen megy tovább, mintha mi sem történt volna? Tényleg azt gondoltad, hogy maholnap szemetesbe hajíthatod szolgasorsod szimbólumát az arcmaszkot, és tengetheted tovább napjaidat, mintha az egész hajcihő csak rossz álom lett volna?Mit teszel majd, amikor feltámad a szél és elered az eső?..(kép:Révész Gábor/időkép/

Te csacsi! Még ma guberáld ki azt a rongyot a kuka mélyéről, szükséged lesz rá. A java csak most következik, jön a második felvonás. Lázasan zajlanak az előkészületek, toborozzák a zsoldosakat, akik majd kilövik a szemed, ha nem sorakozol elvárásoknak megfelelően. Vihar előtti csend honol, de a távolban gyülekeznek már a setét fellegek. Roppant égszakadás közeleg.
Amikor még tehettél volna valamit, hallgattál, mint a sír. Vártad a tudat forradalmát kényelmes bőrdíványon pöffeszkedve, de nem jött. Számolgattad hát a rezgéseket, hátha időközben elérték a megfelelő szintet, de úgy tűnik, erre sem került sor. Végső elkeseredésedben a Messiásért fohászkodtál, azt is mindhiába. Elmulasztottad a lehetőséget, egyiket a másik után, hogy kezedbe vedd sorsod.

Mit teszel majd, amikor feltámad a szél és elered az eső, amikor elhagyják medrüket a folyók és a föld megremeg? Ujjal mutogatsz majd a másikra, amiért hozzád hasonlóan ő is a semmittevést választotta cselekvés helyett? Vagy besorolsz a többi mögé és kullogsz magad is amerre terelnek, leszegett fejjel, méla közönyben, olykor megszokásból fel-felmordulva ugyan, de lelked mélyén beletörődve már lépteid monoton ritmusába? Mert hamarosan indul a menet a karámokba, elkerített szűk parcellák magányába. Ketrecekbe, rabszolgának.

Ezt a holnapot szánták neked is. A szájkosarasat, a megalázós, sarokban kussolósat. Az elidegenedőset, baráti érintésnek, forró ölelésnek melyben helye nincs. Az egymás ellen fordulósat, ahol besúgók, önjelölt bírák, hóhérok még sokra vihetik. Hallgatásod a nemlét diadala, az anyag uralma a szellem felett. Ne keress bűnbakot. Cinkos vagy te is.

Forrás:/Normális élethez ragaszkodók/FB/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Hírkategóriák