+ A | - a | Visszaállít
2020. szept.
10
  Sosem fognak működni az elektromos járművek?
Kategória: Hogy mik vannak ?!... - Közzétette: nordi
A Microsoft társalapítója a blogbejegyzésében azt taglalta, hogy mely járművek lehetnek alkalmasak az elektromos közlekedésre. A menedzser kifejtette, hogy az elektromos tehergépkocsik, mint például a Tesla Semi, a valóságban sosem lesznek észszerű megoldások, s ugyanez mondható el a teherszállító hajók és az utasszállító repülőgépek esetében is.Bill Gates nem igazán hisz az elektromos meghajtásban

Bill Gates hozzátette, hogy a jelenlegi akkumulátorok nagy méretűek és nehezek. Minél nagyobb tömeget kell átjuttatni egy adott távolságon, annál nagyobb akkumulátorteljesítményre van szükség. S minél több akkumulátort használnak fel, annál több súlyra és annál nagyobb teljesítményre van szükség.

A Microsoft társalapítója kiemelte, hogy még ha nagy áttörés is következik be az akkumulátortechnológia területén, az sem alkalmas a teherautók számára. Az elektromos meghajtás ugyanis csak kis távolságokra működik, de teljesen más a helyzet, ha a hosszú ideig a levegőben tartózkodó nehéz repülőgéphez kapcsolódó megoldásokról van szó. Gates úgy vélte, hogy ezek esetében ugyanis inkább a bioüzemanyagokra kell építeni, mint a rendkívül nagy méretű és nehéz akkumulátorokra.

Az Electrek ugyanakkor rámutatott arra, hogy a menedzser néhány tényezőt elfelejtett. Az akkumulátoroknak nem kell nehezeknek és nagy méretűeknek lenniük. Az energiatárolók esetében már nagy előrelépések történtek és a jövőben további jelentős fejlődésre lehet számítani.

forrás:/sg.hu/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Hírkategóriák