+ A | - a | Visszaállít
2022. szept.
20
  Győztes asztrofotók
Kategória: Programajánló (film, irodalom, expo) - Közzétette: nordi
szerző: Lionel Majzik

Óriási megtiszteltetésben részesültem, nem túlzás talán, hogy az eddigi asztrofotós pályafutásom legnagyobb eredményét értem el azzal, hogy a "Kozmikus rózsa" című felvételemet a "Bolygók, üstökösök és kisbolygók" kategória III. helyezettjének választotta a Greenwichi Királyi Obszervatórium zsűrije.
Örömmel osztom meg azt is, hogy a díjazott asztrofotóm mellett, még másik kettő felvétellel is szerepeltem a világverseny döntőjében. A C/2021 A1 (Leonard)-üstököst ábrázoló munkám a "Bolygók, üstökösök és kisbolygók" kategória döntőse lett. A "Csapdába csalva" című fényképem, amin egy keresztespók és a telihold párosa látható, a "Holdunk" kategória döntőseként végzett.

Három a magyar igazság! Az elmúlt évek egyik legsikeresebb magyar szereplésén vagyunk túl. Nagy örömömre Feltóti Péter a "Csillagok és ködök", valamint Szabó Péter a 16 éven aluliak számára kiírt kategóriában ért el harmadik helyezést. A döntőbe került még Hoszáng Péter fényképe is, így idén 4 magyar fotóstól összesen 6 magyar vonatkozású fénykép képviselte hazánkat a világ legrangosabb asztrofotós versenyén. Ezúton is szívből gratulálok fotóstársaim fantasztikus eredményéhez!

Kategóriámban indult Gerald Rhemann osztrák üstökösfotós is, aki egy lélegzetelállító fotóval nem csak a kategóriát, hanem a verseny abszolút győztesének járó címet is megnyerte. Gratulálok Gerald!

forrás:/Lionel Majzik Photography/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Hírkategóriák
..
....
...