+ A | - a | Visszaállít
2022. szept.
26
  Harmadszorra is elhalasztották a NASA holdrakétájának indítását
Kategória: Maradjunk a Földön - Közzétette: nordi
szerző: Aradi Hanga Zsófia

Kedden indították volna útjára az Artemis–1 rakétát, ami az új Hold-program első tesztrepülése lenne, a NASA azonban szombaton bejelentette, hogy a Floridában esedékes vihar miatt elhalasztják a kilövést – írja a Reuters. Az Ian nevű trópusi vihar várhatóan a jövő héten éri el Floridát.Kedden indították volna útjára az Artemis–1 rakétát (kép:Reuters)

Legutóbb szeptember elején döntöttek a halasztás mellett, miután üzemanyag-szivárgást fedeztek fel a felkészülés során. Mivel a Föld és a Hold relatív állása kulcsfontosságú egy Hold felé irányuló űrmissziónál, nem mindegy, mikor indítanak egy rakétát, ezért az is előfordulhat, hogy a következő optimális időpontra megint egy hónapot kell majd várni.

Egyelőre emberi legénység nélküli tesztrepülésre készülnek, a NASA tervei szerint az első alkalom, amikor már legénységgel megy az űrbe az Artemis, 2024-ben jöhet el, ha ez sikeres lesz, 2025-ben már jöhet az új holdra szállás is. A távlati terv pedig egy állandó Hold-bázis, majd innen kiindulva a Mars meghódítása.

forrás:/telex/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Hírkategóriák
..
....
...