+ A | - a | Visszaállít
2022. dec.
21
  Több száz UFO-bejelentést kapott idén a Pentagon erre szakosodott irodája
Kategória: UFO-k és földönkí­vüliek - Közzétette: nordi
Az amerikai Pentagon egy új irodát állított fel júliusban azért, hogy a beazonosítatlan repülő tárgyakról érkező bejelentéseket összegyűjtsék. Nemcsak a levegőben, hanem a vízben és az űrben érzékelt azonosítatlan tárgyakról szóló beszámolókat is megvizsgálják, és csak idén már több száz bejelentést kaptak, de egyelőre egyik sem jelent bizonyítékot földönkívüli létformákra - írja a The Guardian.Nagy biztonsági kockázatot jelentenek az azonosítatlan repülő tárgyak, mivel valószínűleg ismeretlen, külföldi hadi technológiai fejlesztések eredményei.

Az iroda célja az is, hogy csökkentsék annak a kockázatát, amit a katonai repülőgépek és létesítmények találkozása jelent ezekkel az ismeretlen tárgyakkal, illetve hogy minél előbb ki tudják deríteni az eredetüket.

A pilóták viszont sokszor nem mernek beszélni az ilyen esetekről, mert félnek a megbélyegzéstől, ezért külön bejelentési csatornákat hoztak létre számukra.
A The Guardian felidézte, hogy idén májusban az amerikai kongresszus több mint 50 év után meghallgatást tartott a témában, mivel akár földönkívüliekről, akár korábban nem ismert, orosz vagy kínai technológiáról van szó, az ilyen tárgyak biztonsági kockázatot jelentenek az ország számára.

forrás:/ szmo/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Hírkategóriák
..
....
...