+ A | - a | Visszaállít
2020. máj.
26
  A jóslat
Kategória: Programajánló (film, irodalom, expo) - Közzétette: nordi
szerző: Fekete Zsolt

Suttyó koromban, egy Beatrice koncert után, együtt söröztem és flippereztem Nagy Feróval. Mindig is nagyra tartottam a munkásságát, a dumáját, és tiszteltem a zenei pályafutását. Rajongója voltam, vagyok, de nem jöttem zavarba, nem ájultam el a társaságában.
A Nemzet Csótánya éppen a barátom cipőjének orrát autogramozta, én pedig nyerésre álltam flipperen. Jól bevált mozdulatokkal lökdöstem, emelgettem és rugdostam a masinát, amíg csilingelve le nem tiltott.
Felháborodottságomnak adtam hangot, hogy ezek a rohadt gépek milyen kényesek lettek az utóbbi időben.
Felvettem a sörömet és közben megkérdeztem Ferótól, hogy a pályafutása alatt megszerzett tapasztalatai szerint, lehet-e belőlem énekes? – Miért, tudsz?
– Szoktam énekelgetni zuhanyzás közben. – és olyan magabiztosan bólogattam, mint aki száz százalékig tisztában van a tudásával, valamint hozzátettem azt is, hogy bizony-bizony, már bőven ideje lenne elhagynom a kispályát, mert nekem a kétkezi munka amúgy is büdös, és többre vagyok hivatott ebben az életben.
– Akkor adj egy kis ízelítőt! Nyomassál valamit!
Azonnal nyugtáztam a révbe érésemet. Tehetségem végre felszínre tör, jó időben vagyok jó helyen, irány a rockzene világa, és azzal együtt, belépést is nyerek a halhatatlanság csarnokába.

Na, kérem szépen, így kell ezt csinálni! Nekifogtam a Beatrice egyik klasszikusának számító, Nagyvárosi farkas című dal refrénjének előadásába.
Feró szemei kikerekedtek. Tudtam, hogy sikerült őt lenyűgöznöm. És nem csak Ferót, hanem a környezetemben mindenkit. A kocsmában az emberek belassultak, a pultos is tátott szájjal bámult. Jó haverom volt. Ahogyan a tálcát tartotta, abból tudtam, ha nem fejezem be azonnal, a fejemhez vágja.

Feró szélesen vigyorgott:
– Eszem-f*szom megáll! Figyelj, őszinte leszek veled: ezt nem kéne erőltetned. Próbálkozz inkább valami mással. A műsorod annyira borzalmas volt, hogy egy repedt fazék hangja hozzád képest csak lágy muzsika, angyali altatódal a mennyek országában!
Koppanásig hátrahúztam a flippergolyó kilövő szerkezetét:
– Akkor… b*szd meg, Feró! Te jössz!

Az élmény maradandóvá vált, élénken bennem él, mégsem a Nagy Feró véleményére alapozva nem lettem énekes.
Útjaink többször is keresztezték egymást. Eszébe juttattam a régebbi találkozásunkat, valamint a negatív hozzáállását a zenei karrieremet illetően.
Felnevetett, és azt mondta:
– Na, b*szd meg! Eszem-f*szom megáll! Van itt egy flipper?
– Van! Az italt én állom.

Az élmény maradandóvá vált, élénken bennem él, mégsem a Nagy Feró véleményére alapozva kezdtem el történeteket írni…

forrás:/facebook/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Hírkategóriák