+ A | - a | Visszaállít
2020. jan.
24
  Mars 2020 rover: név márciusra
Kategória: Csillagászat, űrkutatás - Közzétette: nordi
szerző: Frey Sándor

A NASA nyáron indítandó marsjárójának nevét kilenc javaslat közül választják ki. Kedd reggelig ön is szavazhat!
Az amerikai űrügynökség eddig Mars 2020 néven ismert új marsjárművét a tervek szerint júliusban (a július közepétől augusztus elejéig nyitva álló időablakban) indítja egy Atlas-5 rakéta a floridai Cape Canaveral bázisról, és 2021 februárjában érkezik meg a vörös bolygóhoz. Ott a Jezero-kráterben, egy ősi folyó deltatorkolatában szeretnének sima leszállást végezni vele, hogy egy esetleges ősi mikrobiális marsi életforma nyomait kutassák. A rover felépítésében hasonlít majd a Marson még most is kitartóan üzemelő, még 2012-ben odaérkezett Curiosity marsjáróhoz, amely a Gale-kráter belsejében szállt le.


A száraznak és hivatalosnak hangzó Mars 2020 elnevezést hamarosan felváltja majd egy „igazi”. A névadás folyamatának első része már lezajlott. Ennek keretében több mint 28 ezer amerikai iskolástól gyűjtöttek be ötleteket.
A beérkező javaslatokat egy bizottság értékelte, és kilencet terjesztettek elő most nyilvános szavazásra.

Ezek a nevek (zárójelben a magyar – sok esetben rokon értelmű – jelentésük) az alábbiak:

Endurance (kitartás, állóképesség)
Tenacity (állhatatosság, szívósság)
Promise (ígéret)
Perseverance (kitartás, állhatatosság)
Vision (vízió, látomás)
Clarity (világosság, tisztaság)
Ingenuity (találékonyság, leleményesség)
Fortitude (erő, bátorság)
Courage (bátorság, merészség)

A nyáron startoló Mars 2020 rover tesztelés közben a Jet Propulsion Laboratory (JPL) pasadenai (Kalifornia) csarnokában, tavaly decemberben. A kisautó méretű marsjáró teljes indítási tömege 1025 kg lesz, vagyis valamivel (126 kg-mal) nagyobb, mint elődjéé. (Kép: NASA / JPL-Caltech)

Szavazni a világ bármely részéről lehet, ezen a honlapon Katt ide! ...Cikkünk írásának idején Magyarországról még viszonylag kevés, 500 alatti szavazat érkezett, de ezen még közös erővel változtathatunk.

A népszerűségi versenyben még közel négy napon át, magyar idő szerint január 28-án (kedden) reggel 6 óráig gyűjtik a voksokat. A hátralevő időt mutató visszaszámláló óra a szavazás honlapján látható. A NASA a végső döntéséhez figyelembe veszi majd a beérkező szavazatokat.

forrás:/urvilag/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2020. jan.
24
  Schobert Norbi: “Többet tettem a magyar társadalom egészségéért az elmúlt 10 évben, mint bárki más”
Kategória: Kész röhej és egyéb örültségek - Közzétette: nordi
Pár nappal ezelőtt az egész országot felbőszítette Schobert Norbi nyilatkozata, miszerint a nők a hibásak azért mert tönkremegy a házasságuk, amiért szülés után képtelenek lefogyni. Szavai célba találtak, akkora botrány lett belőle, hogy az egész celebvilág megmozdult, mindenki elmondta a véleményét, felháborodását.Schobert Norbi ledobta a kommunikációs atombombát, felrobbant az egész ország

“Nem akarom kimagyarázni, és nem akarok bocsánatot kérni. Nem akarom a véleményemet sem levenni, és továbbra is fönntartom. Mert a véleményem nem a duci nők ellen, hanem értük szól.” – mondta Schobert Norbi egy másik Facebook videójában.

“Rájöttek, hogy amit mondtam, az igaz. Ha az ember olyant mond, ami nem igaz, akkor az nem talál be.” – fejtette ki véleményét a fitneszguru a Fókuszban.

“Többet tettem a magyar társadalom egészségéért az elmúlt 10 évben, mint bárki más, ezzel az egy balhéval.” – mondta Schobert Norbi.

forrás:/Femzine/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2020. jan.
24
  Ki viszi el a 4 ezer millát szombaton ?...
Kategória: Gondolatok, meglátások - Közzétette: nordi
szerző: nordi

Nagyon rég nem írtam a nagy lottó nyeremények irányított célba juttatásáról... legalább is úgy ahogy mi a kívülállók az összeesküvés-elméletek hatására hajlandóak vagyunk elhinni. Katt ide!
Az igazság az hogy már régóta nem volt ötös. 4 milliárd ft. meg pláne nem. Hogy mit csinálnék a 4 milliárddal? ... első lépésben megütne a guta , mert hátralévő életemben nem tudnék ennyi pénzt elkölteni. második lépésben ellenzéki pártot alapítanék, (ha már nem tudom élvezni a zsozsót...legalább ártsak vele másoknak (de erről már írtam egy eszmefuttatást).
Természetesen az informátoraim a sarki lottózoo körül még megvannak csak újabban közmunkásként tengetik életüket, de ugyanolyan kedvesek mint régebben és a közmunkát is egyszerűen csak veszélyességi pótlékként fogják fel.

Na de térjünk a lényegre ... Kié lesz szombaton a 4 milliárd?-tettem fel nekik a 100 forintost kérdést, de először meg kellett hallgatnom az árajánlataikat. (néhány cigi és pár korty tequila után már a kérdésekre is feleltek.)
Szokás szerint különböztek a válaszok a résztvevők kora és vérmérséklete szerint. A legtöbb szavazatot, természetesen Mészáros Lőrincz kapta (fideszes lévén a szokásos kétharmadot, de a maradék egyharmad kiröhögte őket, mert szerintük a Szerencsejáték Zrt. már rég a a Lőrincz tulajdonában van, csak a gazdaság dübörgése miatt keveset hallani róla...(a hír elkeserített mert ismervén a munkásságát hirtelen rádöbbentem, hogy már nem sokáig lottózom)

Aztán szóba került a Soros alapítvány-hálózat is, de itt már jobban megoszlottak a vélemények... aztán eszembe jutott egy régebbi írásom amelyben azt írtam, hogy most már én vagyok a soros (jó cikk volt, érdemes újra elolvasni Katt ide! ) aztán végiggondoltam a lehetséges következményeket hagytam a francba az egész témát...

Megittuk a maradék tequilát egy kicsit még elbeszélgettem a lányokkal (egy termékbemutatóra is meghívtak) aztán kissé megtörten, becaplattam a sarki lottózooba és csak megvettem a heti szelvényt... nem sok reményt fűzök a 4000 millához...de ki tudja meddig lottózhatok még...

(paramoral)

kapcsolódó:Valami bűzlik a Szerencsejáték ZRt. golyói körül... Katt ide!
Ma Simicska viszi el a lottóötöst... mert Simicska mindent visz.. Katt ide!
Ki nyeri meg szombaton az ötös lottó jubileumi főnyereményét?... Katt ide!
Valóban a Saul fia nyeri meg szombaton az ötös lottó főnyereményét ?... Katt ide!
Több mint 4 milliárd a lottó ötösön - de kit ment meg a kormány? Katt ide!
Mégsem a Questor nyeri meg a mai lottó ötöst Katt ide!
Most nem a Közgép, hanem a BudaCrash viszi a lottó ötöst Katt ide!
Ismét a Közgép viszi el a lottó ötöst ?... Katt ide!
A Közgép nyerte az lottóötöst is Katt ide!
Lehet Magyarországon csalni a lottóval? - Mosakodik a Szerecsenjáték ZRt. Katt ide!
Ma gazdára talál 3,23 milliárd forint - vagy mégse? Katt ide!
Péntek 13, avagy mihez kezdenél 3 milliárd forinttal? Katt ide!
Így élhető túl a lottóötös Katt ide!
Imádkozzunk, nehogy ötösünk legyen a lottón! - Ma 2,88 milliárd tönkretesz valakit... Katt ide!
Veszélyes a 2,5 milliárdos lottónyeremény? Katt ide!

Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2020. jan.
22
  Egymilliárd évvel pontosítottak a tudósok egy fontos eseményt
Kategória: Csillagászat, űrkutatás - Közzétette: nordi
Egyetlen csillag segítségével állapították meg kutatók az egyik legnagyobb olyan esemény idejét, amelynek során a Tejútrendszer összeolvadt egy másik galaxissal: mintegy 11 milliárd évvel ezelőtt ütközött a Tejútrendszer és a Gaia Enceladus törpegalaxis. A galaxisok ütközése az univerzumban nem egyedülálló dolog, több ilyen eseményt is megfigyeltek már a kutatók. A Tejútrendszer sem csak csillagok születése révén növekedett, hanem más galaxisokkal való egybeolvadással is. A csillagászok "csillagrégészekként" keresik a nyomokat, amelyeket ezek az idegen csillagrendszerek hátrahagytak a Tejútrendszerben.Amina Helmi holland csillagász már 2018-ban bizonyította, hogy a Tejútrendszer "fiatalabb" éveiben összeolvadt egy viszonylag nagyméretű törpegalaxissal, a Gaia-Enceladusszal. Erre utalt a Tejútrendszer úgynevezett halójában lévő több ezernyi csillag mozgása és kémiai összetétele.

A halo a galaxisok legnagyobb és legritkább, közel gömbalakú vagy elliptikus térsége, amely főleg idős csillagokat, gömbhalmazokat tartalmaz. Ez a régió túlnyúlik a galaxis lemezén alul és felül is. A tudósok akkor úgy vélték, az ütközés tízmilliárd éve következhetett be.

Bill Chaplin, a Birminghami Egyetem csillagásza és kollégái a NASA TESS-teleszkópja és az európai Gaia-űrteleszkóp adatai alapján pontosabban is meghatározták az ütközést. Ehhez a halo egyik fényes csillagát, a Ny Indit vizsgálták. Ez egy nagyon régi csillag, amelynek pályáját a galaxis magja körül a két galaxis összeolvadása láthatóan megváltoztatta. A csillag tehát valószínűleg már létezett az összeolvadáskor.

"Asztroszeizmológiai módszerekkel, amelyek során a csillag egyéni ingadozásait figyeltük, a korát 11 milliárd évben tudtuk meghatározni"- mondta Thomas Kallinger, a Bécsi Egyetem asztrofizikai intézetének munkatársa. Ebből adódik, hogy a Tejútrendszer és a Gaia-Enceladus összeolvadása legkorábban 11 milliárd éve történhetett - emelte ki a szakértő.

Kallinger szerint az összeütközés nagyon drámai hatású esemény volta Tejútrendszer számára, amelynek során nagyon sok anyagot vett fel, emellett megváltozott galaxisunk kémiai összetétele és mozgási dinamikája is.
"Ezen elemzések alapján pontosabban ismerjük az ütközés időpontját, ami fontos a Tejútrendszer fejlődésének kutatása szempontjából" - mondta Kallinger.

forrás:/Infostart / MTI/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2020. jan.
22
  Továbbra is az áruk a legnagyobb visszatartó erő az elektromos autók ellen
Az Ipsos felmérése szerint azonban ezen felül rengeteg tévhit él az emberekben például a töltéssel kapcsolatban. Egy globális fogyasztói felmérés szerint továbbra sincs összefüggés a megnövekedett környezettudatosság, és az elektromos autók eladásai között, főleg Amerikában. A több, mint húszezer résztvevős felmérés eredményét hétfőn tették közzé, ebben három fő érv merül fel a villanyautók ellen: Az ár, a hatótáv, és a töltőállomások infrastruktúrája, az első azonban jóval nagyobb gondot okoz, mint a másik kettő.Az Ipsos egy nemzetközi tanulmányának keretein belül arra jutott, hogy a fogyasztók 10%-kal még hajlandóak lennének egy hasonló benzines, vagy dízeles modellnél többet fizetni egy elektromosért, de az érdeklődés 20%-os különbségnél látványosan elhal. Mivel a villanyautók akkumulátorainak ára 13%-os csökkenésen ment át 2019-ben, és ezzel a tempóval 2023-ban már ugyanazon az áron adhatják őket, mint a hagyományos hajtásláncú autókat, így ez a panasz kiküszöbölhető.

Az Ipsos tanulmánya azt is megmutatja, hogy az átlag amerikai egy munkahéten 270 km-t autózik, ami a jelenleg elérhető autók esetében heti egy töltést jelentene. Ennek ellenére a felmérés szerint a lakosok 45%-a úgy gondolja, napi egyszer, vagy többször is tölteniük kellene az autót, és átlagosan úgy gondolják, 4-5 év még, mire az elektromos autók olyan szintre érnek, hogy a szükségleteiknek, és pénztárcájuknak is megfeleljenek.

Meg kell jegyezni, hogy bár ugyanezek a problémák – az ár, a hatótáv és az infrastruktúra – merülnek fel minden alkalommal az elektromos autókról szóló tanulmányokban, egyre kezd megosztottabb lenni a vélemény arról, melyik a legégetőbb. Egy, a Volvo és a Harris által készített tavalyi felmérés szerint az infrastruktúra kiépítése volt a legnagyobb akadály, míg egy szintén tavalyi Autolist szavazás a hatótávot, és az árakat nevezte meg a legnagyobb buktatóként.
Az AAA tavalyi kérdőíve, mely alapján az amerikaiak maximum 20%-a venne a következő autóvásárlásakor elektromos autót még jobban mutatja a szakadékot a környezettudatosság, és az elektromos autók között. Az Ipsos tanulmányának is az a legnagyobb tanulsága, hogy muszáj őket megismertetni az emberekkel, hogy a tévhiteket feloszlathassuk, ugyanis felmérésükben csak 10% mondta azt, hogy nagyon jól ismerik a villanyautókat, míg 10% nem hogy sosem ült egyben, de még nem is látott soha.

forrás:/motor1.com/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2020. jan.
22
  Egymillió embert juttatna el a Marsra Elon Musk
Kategória: Maradjunk a Földön - Közzétette: nordi
Egymillió embert juttatna el a Marsra a következő 50-100 évben Elon Musk - derül ki az amerikai milliárdos, a SpaceX vállalat vezetője által papírra vetett tervekből, amelyet a New Space folyóirat ismertetett. - Musk múlt év őszén egy nemzetközi űrhajózási kongresszuson már beszélt a Mars kolonizációjának terveiről, most részletesen leírta, miként képzeli megvalósítani nagyszabású elképzeléseit.A vörös bolygó betelepítésének víziója az újrahasználható rakéta és űrhajó kombinációján alapul, amelyet Musk bolygóközi közlekedési rendszernek (Interplanetary Transport System, ITS) nevez. Mind a rakétát, mind az űrhajót a SpaceX Raptor hajtóműve fogja működtetni, amelyet most fejleszt a vállalkozó cége.Musk szerint a hajtómű háromszor erősebb lesz, mint a cég Falcon 9 rakétáját működtető Merlin hajtóművek.

A 42 Raptor hajtóművel felszerelt rakéta képes lesz 330 tonna tömeget Földkörüli pályára juttatni, megnagyobbított változata 600 tonnát. Az eddigi legnagyobb teljesítményű hordozórakéta a NASA Saturn V holdrakétája 150 tonna világűrbe juttatására volt képes. Az ITS rakétái az űrhajókat Földkörüli pályára állítanák, és 20 perc múlva visszatérnének egy hajszálpontos landolással. A rakéták számos űrhajót és üzemanyag tankert juttatnának a világűrbe, úgy tervezik őket, hogy élettartamuk alatt mintegy ezerszer képesek legyenek repülni - írta Musk.
A Földkörüli pályára állította űrhajók akkor indulhatnának el nagyszámban a vörös bolygó felé, amikor a Föld és a Mars együttállása kedvező lesz, azaz 26 havonta.

Több mint ezer űrhajót indítana a Marsra - Musk ezer vagy több ITS űrhajó indításában gondolkodik, amelyek mindegyike 100 vagy több ember szállítana. Ily módon egymillió embert juttathatna el a Marsra a következő 50-100 évben.
Az űrhajók kilenc Raptor-hajtómű és a vörös bolygón előállított metánalapú üzemanyag segítségével térnének vissza a Földre.Minden ITS-űrhajó 12-15 világűrbeli utat lenne képes teljesíteni, minden üzemanyag tanker mintegy százszor térhetne vissza a Földre.


A MARS benépesítésének kulcsa a bolygóközi közlekedési rendszer újrafelhasználhatóságában van. Ez a vörös bolygóra való utazás árát személyenként 200 ezer dollárra csökkenthetné a becsült 10 milliárdról hagyományos űrrepülési rendszerek használata esetén - írta Musk.

A vállalkozó szerint ha minden jól megy, 10 év múlva kezdődhetne a marsi utazás. "De hatalmas kockázatai vannak. Rengetegbe fog kerülni. Jó esély van arra, hogy nem fog sikerülni, de mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a lehető legnagyobb haladást érjük el" - tette hozzá.

forrás:/mti/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2020. jan.
20
  Jel érkezett az űrből, egy rejtőzködő új bolygóhoz vezette a tudósokat
Kategória: Csillagászat, űrkutatás - Közzétette: nordi
Néhány éve szomorú eseményről számoltak be a csillagászok. Egy hatalmas villanás miatt úgy hitték, már nincs értelme kutatni a Proxima Centauri körül keringő bolygót, ha ugyanis volt rajta élet, annak ma már nyoma sincs – a fényjelenség ugyanis mindent felperzselt.A Naphoz legközelebbi csillag, a Proxima Centauri körül nem csak egy bolygó kering,
egy másik is van ott a kutatók új felfedezése szerint.

Aztán egy pár hónapja érdekes jeleket észleltek a tudósok, ami ismét izgalomba hozta őket: mi van, ha a Naphoz legközelebb lévő csillag körül van egy másik planéta is? A feltételezés igaznak bizonyult, tényleg van ott egy másik bolygó, ami eddig rejtőzködött.

A Proxima c-nek nevezett új planéta szuperföldnek minősül; nagyjából 5,8 földtömegű, a csillagát 5,2 év alatt kerüli meg. A tudósok a csillagrendszer irányába fordított ALMA teleszkóp segítségével vették észre. A szerkezet Chilében üzemel.
A felfedezést egy különös fényjelenség észlelésének tulajdonítják a kutatók, melyet a csillag mágneses aktivitásának változása okozhat. A kutatáshoz a csillagrendszerről készült 17 évnyi tudományos dokumentációt is tanulmányozták a csillagászok – írta a BGR.

A Proxima c egyetlen problémája, hogy a központi csillagtól viszonylag távolabb helyezkedik el, ezért ha van is víz a felszínén, az jó eséllyel fagyott. Ezzel szemben a már korábbról ismert Proxima b a csillag lakható zónájában található.
A rendszer érdekessége, hogy egész közel esik hozzánk, már ami az ilyen planéták esetében “közelinek” mondható: 4,2 fényévre található, vagyis ember biztosan nem jut el oda, de még mindig sokkal közelebb van, mint a frissen felfedezett TOI 700 b.

forrás:/hvg/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2020. jan.
20
  Új szereplőkkel jöhet a következő Star Trek
Kategória: Programajánló (film, irodalom, expo) - Közzétette: nordi
Pár hónapja derült ki, hogy a Paramount Pictures Noah Hawley-re bízza a következő Star Trek-mozifilm megírását és megrendezését. A J.J. Abrams produceri bábáskodása mellett elkészíteni tervezett filmről természetesen akkor még nem lehetett tudni semmit, de az biztosnak tűnt, hogy Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana, Simon Pegg és Karl Urban visszatérésével is számolnak. Nos, most már közel sem ez a helyzet.Noah Hawley saját Star Trek karakterekben gondolkodik

Hawley ugyanis azóta egy interjúban elmondta a sajtónak, hogy teljesen saját Star Treket akar, nem egy Star Trek IV-ben gondolkodik, ami természetesen egyben új szereplőgárdával is járna. Mintának a Next Generationt jelölte meg, mondván számára az ST mindig is a felfedezést, az emberiség legjobb pillanatait és a kreatív problémamegoldást jelentette.

forrás:/sg.hu/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2020. jan.
17
  Aktív vulkánok vannak a Vénuszon
Kategória: Csillagászat, űrkutatás - Közzétette: nordi
A Vénusz sokáig unalmas szomszédunknak tűnt, ezzel kapcsolatban még a területtel foglalkozó szakemberek sem szolgálhattak sok újdonsággal, hogy azután rájöjjünk arra, hogy a bolygót, annak felszínét, vulkánok sokasága tarkítja. Egy új kutatás alapján ezek jó része ráadásul aktív, így újabb kitűnő célponttal gazdagodtunk.Az aktív vulkánok helyszíni kutatásával pedig jobban megérthetnénk a bolygók belső folyamatait.

Tavaly ősszel még arról számoltunk be, hogy a Vénusz egykor lakható lehetett, a napokban pedig a Universities Space Research Association (USRA) oldalán jelent meg egy friss munka, amely viszont az aktív vulkánok jelenlétére hívja fel a figyelmet. A kutatók az eredmények alapján arra a következtetésre jutottak, hogy az aktivitás napjainkban is jelen van a felszínen, ezért a jövőben az ide irányuló újabb küldetések segítségével akár a helyszínen is megvizsgálhatnánk a folyamatokat, jobban megértve ezzel a bolygók belsejét, és választ kapva többek között arra a kérdésre, hogy (a Földdel és a Vénusszal ellentétben) a Marson miért nincsenek jelen ilyen aktív vulkánok.

Az anyagban emlékeztetnek arra, hogy a kilencvenes években a NASA Magellan névre keresztelt eszközével vizsgáltuk meg a bolygót, ekkor láttuk először a vulkánok és a lávafolyamok jelenlétét. A kétezres években már az Európai Űrügynökség Venus Express műholdja mérte meg a felszín egy részén jelenlévő infravörös sugárzást (az éjszakai órákban), azt azonban továbbra sem tudtuk, hogy a friss láva milyen ütemben alakul át, vagyis a folyamok korát és a korábbi aktív időszakok időben történő behatárolását nem tudtuk elvégezni. Most (a laboratóriumi vizsgálatok révén) kiderült, hogy a bazaltban nagy mennyiségben jelenlévő ásvány, az olivin, gyorsan reagál a légkörrel való közvetlen kapcsolatra, itt pedig néhány hét alatt oxidásványokból (magnetitból és hematitból) álló külső kéregre tesz szert. A Venus Express mérései alapján ez ott néhány év alatt játszódik le, vagyis a bolygó felszínén mindenképpen aktív vulkánokba ütközhetünk. A felszíni lávafolyamok tehát viszonylag fiatalok, ezért a jövőben érdemes lesz a helyszínen vizsgálódni.

forrás:/sg.hu/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2020. jan.
17
  Videója van a haditengerészetnek egy UFO találkozásról, de soha nem láthatjuk
Kategória: UFO-k és földönkí­vüliek - Közzétette: nordi
Sokkal több bizonyítéka van az amerikai haditengerészetnek a 2004-ben történt katonai “UFO-incidensről”, mint azt a közvélemény eddig hitte – állítja a Motherboard. A 2004-es furcsa észlelésekről két éve kezdtek hírek terjedni, miután egy különös repülő tárgyról készült felvétel bejárta a világot. A videókról később hivatalos állásfoglalást adott ki a szervezet, mondván: valódiak.Maga az amerikai haditengerészet erősítette meg, hogy több képi anyag is a birtokában van a 2004-es UFO-észlelésről, de azokat soha nem adják ki, mert nemzetbiztonságilag veszélyesnek tartják (A videó inditásához Katt ide! )

Az ügyet ezzel akár le is zárhatnánk, ám néhány napja újabb fejleményekről hallani. Úgy hírlik, Amerika további képi bizonyítékokat rejteget a 2004-es találkozásról, de kiadni soha nem fogja azokat. Minderről az információ szabadságára vonatkozó amerikai törvény (Freedom of Information Act) alapján tudni, valaki ugyanis kérvényezte az összes akta bemutatását.
Az észlelésről készült dossziét egy Christian Lambright nevű kutató szerette volna tüzetesebben átnézni, de a haditengerészet ezt elutasította. A Vice jelentése szerint erre azért került sor, mert a katonák szerint a képi anyagok közt olyan is akad, amit szigorúan titkosnak minősítettek, kiadása pedig nemzetbiztonsági veszéllyel járna.

Több kutató azt gyanítja, hogy az internetre kikerült videó csupán egy részlet, a haditengerészet pedig egy sokkal hosszabb és jobb minőségű felvétellel is rendelkezik. Mások viszont azt mondják, biztosan nincs ilyen anyag a katonák birtokában.

Az, hogy Amerika ufók után vadászik, 2017 december óta ismert, miután a washingtoni védelmi minisztérium maga árulta el, hogy titokban Földön kívüli, repkedő tárgyak létezését vizsgálta egy program keretében. A 600 milliárd dolláros védelmi költségvetésből évi 22 millió dollárt fordítottak az észlelt ufók utáni hajszára.
A közvéleményt foglalkoztató tudományos kérdések között igen előkelő helyen szerepel, hogy vajon létezik-e értelmes élet a Földön kívül, és ha igen, mikor találjuk már meg őket. Ehhez azonban egy fontos kérdést is érdemes tisztázni: mi maga az élet?

forrás:/hvg/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Oldal:       >>  
Hírkategóriák
...