+ A | - a | Visszaállít
2020. szept.
23
  Európai kivonulással fenyegetőzik a Facebook
Kategória: Hogy mik vannak ?!... - Közzétette: nordi
Az ügy előzménye, hogy szeptember elején az Ír Adatvédelmi Hatóság (IDPC) egy előzetes rendeletben felszólította a Facebookot, hogy állítsa le az USA-ba irányuló adattovábbítást. Bár az információ most vált ismertté, a rendelet már augusztus óta hatályban van. Az IDPC az Európai Bíróság júliusban hozott döntésére hivatkozott, amelyben a testület hatályon kívül helyezte azt az EU és az Amerikai Egyesült Államok között 2016-ban megkötött Privacy Shield nevű megállapodását, amelynek célja az volt, hogy biztosítsa az európai uniós állampolgárok adatainak megfelelő amerikai tárolását és kezelését.Az amerikai cég komoly vitába keveredett az ír adatvédelmi hivatallal.
A felmerült esetleges távozás az Instagramot is érintheti.

A Facebook most az ír hivatalnak küldött levelében azzal fenyegetőzött, hogy kivonul az európai piacról, ha az európai uniós piacfelügyelet nem biztosítja számára azt a szabadságot, hogy úgy működhessen, ahogy akar. Yvonne Cunnane, az óriáscég írországi jogi részlegének adatvédelmi felelőse hozzátette, hogy nem világos, hogy miként folytathatja a közösségi oldal és az Instagram az európai működését. Az állásfoglalásban a társaság kifogásolta, hogy az európai hatóságok csak ellene lépnek fel, más amerikai vállalatok ellen nem, ez pedig tisztességtelen.

Cunnane ezenkívül azt is bírálta, hogy túl későn tájékoztatták őket a döntésekről és immár csak három hetük maradt arra, hogy a legújabb dolgokra reagáljanak. Rámutatott, hogy a közösségi portál több millió európai felhasználó számára jelent fontos eszközt, továbbá egy komoly gazdasági platform is az európai vállalkozásoknak, amelyek a segítségével 208 milliárd eurós bevételt generáltak.

A fenyegetést persze aligha váltja be a Facebook, de ha mégis megtenné, akkor az összesen 410 millió embert érintene. Miután Európa a vállalat számára az USA után a második legnagyobb piac, így nagyon komoly bevételkiesést szenvedhetne el. Michael Veale, a University College London tudósa úgy reagált a hírre, hogy az európai kivonulás hírét senki sem hiszi el, az csak üres fenyegetés.

forrás:/sg.hu/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Hírkategóriák