+ A | - a | Visszaállít
2020. febr.
21
  Szombaton már 5 milliárd várja a gazdáját
Kategória: Gondolatok, meglátások - Közzétette: nordi
szerző: nordi

5 milliárd, vagyis 5 ezer millió ... ennyi pénz nincs is...legalábbis egy egyszerű halandó számára aki nem is tudná felfogni,(pláne elkölteni), hogy mennyi is az annyi (és a kamatokról még nem is beszélve). Nem tudom más hogy van vele de én, ha megnyerném rögtön gutaütést kapnék, mert képtelen lennék ennyi pénzt elkölteni...
Hogy mire lenne elég? Dúrván számolva legalább 1000 drb. falusi ház ára (tehát egy nagyobbacska falut vehetnék rajta), de a mai világban mi a francot kezdjek egy rohadt faluval, mikor sokkal kevesebből megvehetem egy kisebb város polgármesteri székét, és akkor rövid időn belül már 10 milliárddal nem tudnék mit kezdeni... kész agyvérzés.


De én nem adtam fel, jól bevált szokásom szerint autóba vágtam magam és...irány a sarki lottózó.
Még le sem parkoltam, máris örömmel állapítottam meg, hogy új lányok vannak a placcon. Kiszálltam és valami jó csajozós szövegen gondolkodva becserkésztem őket, de már késő volt. A szokásos árlista helyett a "Jehova a mi urunk és most hozzánk vezérelt" szövegtől egyből lefagytam mint a Windows a trójai vírustól.
A szőke már le is szólított: "Isten hozott közénk drága testvérem" - meg egy nagy fekete autó - jutott eszembe egy másik tanú vallomása egy teljesen más irányzatú szektából.
Miután magamhoz tértem az áhítatból, időnyerés céljából feltettem a költői kérdést: Ti mit csinálnátok 5 milliárd forinttal?
- A biblia választ ad minden kérdésedre:- akinek az Úr 5 milliárdot ad, annak tudást is ad hozzá - kezdte a szőke, de hittársa már folytatta is - Jézus azt mondta:"Békességet hagyok nektek: az én békességemet adom nektek; de nem úgy adom nektek, ahogyan a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, ne is csüggedjen.”

Ezen a válaszon elgondolkodtam, hiszen alig értettem, de hiába, a szőke folytatta - Tőlünk eltérően Isten tudja, mi fog történni holnap, jövő héten, jövőre vagy a következő évtizedben. Azt mondja: „Előre megmondtam a jövendőt, és régen a még meg nem történteket." (azt nem mondta meg nekik hogy Putyin betiltja a szektájukat?...)

Már láttam, hogy elbuktam mint Sátán az üdvözülést de azért megkérdeztem - A lottószámokról mit mond az Úr?

A lányok egy pillanatra meghökkentek és én rögtön kihasználtam a menekülés esélyét, gyorsan autóba vágtam magam és irány a másik lottózó, ahol beváltottam a kettes találatos szelvényem. A jehovásokkal való találkozás annyira megviselt hogy már az öt számot sem tudtam kinyögni és ezúttal egy gépi variánssal távoztam.
Talán a mesterséges intelligencia jobban ért a valószínűség számításhoz mint a Biblia...talán.

(paramoral)

kapcsolódó: Szombaton már 4444 millióért izgulhatunk Katt ide!
A múlt héten senkinek nem kellett a 4 milliárd... Katt ide!
Ki viszi el a 4 ezer millát szombaton ?... Katt ide!

Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Hírkategóriák